Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencileriyle bir araya gelerek yürütülen restorasyon çalışmalarını anlattı. Başkan Akyürek; “21. yüzyılda artık insanlar, şehirlerin birbirlerine benzemesini istemiyor, şehirlerin kendi kimlikleri ile var olmasını istiyor. Belediye olarak tarihe saygı konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencilerine “Konya Büyükşehir Belediyesi Tarafından Gerçekleştirilen Restorasyon Uygulamaları” adlı konferans verdi.
Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kazım Karabekir Amfisinde gerçekleşen programda söz alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in üniversitede olmasını önemsediklerini dile getirerek, “Çok çeşitli alanlarda belediyemizle işbirliğimiz var. Bugüne kadar her zaman sayın başkanımızdan büyük destekler gördük. Bundan sonra da bu desteklerine ihtiyacımız var. Bilgiye ulaşmak elbette çok kolay ama deneyim başka bir şey” dedi.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ŞEHRİMİZİN GELİŞİMİNE ÖNEMLİ KATKILAR YAPIYOR
Selçuk Üniversitesi’nde bulunmaktan ve öğrencilerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi’nin Konya’nın en büyük kurumlarından biri olduğunun altını çizdi.
Selçuk Üniversitesi’nin Konya’nın en büyük üniversitesi olarak şehre güç kattığını kaydeden Başkan Akyürek, konuşmasında öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Başkan Akyürek, “Meslek sahibi iseniz günün üçte birini mesleğinizle maişet temini ile ilgili değerlendirmeniz lazım. Günün üçte birini mutlaka istirahate yani kendinize için ayırın, geri kalan bölümünü de toplum için, millet için hizmete, sosyal, kültürel faaliyetlere ayırın” ifadelerini kullandı.
ARTIK İNSANLAR ŞEHİRLERİN BİRBİRİNE BENZEMESİNİ İSTEMİYOR
Yerel yönetimler açısından bundan sonraki sürecin artık şehrin kimliğinin ortaya çıkarılması, kimlikli, estetik şehir oluşturulması, tarihi mirasın daha fazla ortaya çıkarılması ve şehrin köklerinden geleceğe uzanan bir süreci başlatmak olacağına vurgu yapan Akyürek, şunları ifade etti: “21. yüzyılda artık insanlar, şehirlerin birbirlerine benzemesini istemiyor, şehirlerin kendi kimlikleri ile var olmasını istiyor. İnsan odaklı, kültürü yansıtan yapılaşmaya gidilmesi, mimaride kimlikli binalar yapılması isteniyor. Kaybettiğimiz değerler var. Bundan sonra değerlerimizin kaybolmamasını, somut ve soyut kültürel mirasın gelecek kuşaklara taşınmasını, sivil mimari örneklerinden tescilli yapılara, yine somut olmayan kültürel mirasa kadar daha kimlikli bir gelecek için hazırlanmayı talep ediyorlar.”
Büyükşehir Belediyesi olarak restorasyon konusunda büyük bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, restorasyon çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendiren bir de sunum yaptı. Başkan Akyürek, “Konya’da şu anda tescilli kültür varlığı bin 839. Sit alanları toplamda 16, arkeolojik alan 863. Bu sayı aslında Konya’nın çok ciddi bir arkeolojik altyapısının olduğunu gösteriyor. Restorasyon çalışmaları tamamlanan cami, türbe ve medrese sayısı 28. Çalışması sürdürülen projelerin sayısı ise 21. Belediye olarak Tarihi Bedesten’deki 2 bin 687 işyerinin restorasyonu ile beraber 3 binden fazla restorasyon çalışması yaptık. Tarihe saygı konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz” dedi.
Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Genel Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Kunduracı ile öğretim üyelerinin de bulunduğu programın sonunda Başkan Akyürek, öğrencilerin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkındaki sorularını cevapladı.
BAŞKAN AKYÜREK REKTÖR ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’i de makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti söyleyen Rektör Mustafa Şahin, günün anısına tablo hediye ederken; Başkan Akyürek de Şahin’e İslam Düşünce Atlası takdim etti.
Binlerce Yetimle Mevlana Gölgesinde İftar Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Yetimler Günü’nde düzenlediği Kardeşlik İftarı’nda 10 bin yetim ve ailesi bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Biz hep beraber bir aileyiz. Sizlerin derdi bizim derdimizdir. Bizlerin dileği sizin dileğinizdir” dedi. Gümrük ve Ticaret Es...
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı
Uğur İbrahim Altay, Adnan Menderes Sebze ve Meyve Hali esnafını
ziyaret etti. Başkan Altay, birlik ve beraberlik içinde Konya’nın
yarınlarının daha güzel olmasını için çalışmaya devam edeceklerini
söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye...