Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26
Hazreti Mevlana\'nın 743. Vuslat Yıl Dönümü aktiviteleri, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş\'un da katıldığı \"Kandil uyandırma merasimi\" ile başladı.
Hazreti Mevlana\'nın 743. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş\'un da katıldığı \"Kandil uyandırma merasimi\" ve \"Sevgi ve hoşgörü yürüyüşü\" ile başladı.
Törenler çerçevesinde ilk olarak, Alaaddin Tepesi yakınlarındaki Mevlana ile Şems-i Tebrizi\'nin buluştuğu noktaya yerleştirilen Meracel Bahreyn (İki denizin buluşması) kandili, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hazreti Mevlana\'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ve protokol üyeleri tarafından yakıldı.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, kandil uyandırma geleneğinin, genç nesillere aktarılması bakımından önemli olduğunu belirtti. Hz. Mevlana\'yı ve Şems-i Tebrizi\'yi anmanın yanında, Meracel Bahreyn\'in Konya’nın günlük hayatında önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, \"Burası, iki büyük zat ve ekolün birleştiği yer olarak İslam medeniyetinde ve düşüncesinde önemli bir dönüm noktası oluşturmuştur. Bu, Konya’nın gelecek nesillere aktaracağı çok güzel bir mirasıdır. Bundan sonraki yıllarda bu gelenek kıyamete kadar sürecektir. Hayırlı, uğurlu olsun\" diye konuştu.
Protokol üyeleri daha sonra Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze Komutanlığı Mehteran Birliği eşliğinde Mevlana Meydanı\'na kadar yürüdü. Mehteran Birliği tarafından burada bir konser verildi.
Alaaddin Tepesi\'nden başlayan \"Sevgi ve hoşgörü yürüyüşü\", Mevlana Müzesi önünde sona erdi. Müze\'deki Mevlana Dergahı Semahanesi\'nde çocuk semazenler de sema gösterisi sundu.
Ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu\'nda görevli Semazenbaşı Ahmet Sami Küçük tarafından, bir Mevlevi geleneği olan \"Gülbang duası\" edildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Doğanhisar’ın 6 mahallesinde 540 hektar alanın sulama imkanına kavuşacağı, 53 kilometre uzunluğunda 8 milyon türklirasılık damlama sulama tesisi yapımını sürdürüyor.Yeni Büyükşehir Yasası ile tarımsal desteklerini artırarak sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan yerleşim yerlerinde sulama yatırımlarını da...