Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26
Konya Türküleri Albümünün Gala Gecesi Yapıldı Konya Büyükşehir Belediyesi- TRT işbirliğinde hayata geçirilen “İl İl Türkülerimiz – Konya” albümünün gala gecesi yoğun katılımlı bir programla yapıldı. Programda, TRT sanatçıları ve yerel sanatçılar, 3 CD’lik albümde yer alan Konya türkülerini seslendirdi. Konya Büyükşehir Belediyesi ve TRT’nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilen “İl İl Türkülerimiz – Konya” albümünün gala gecesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşen gece gala gecesinde albümde yer alan ünlü sanatçılar, TRT sanatçıları ve yerel sanatçılar, 3 CD’lik albümde yer alan Konya ile özdeşleşmiş türküleri seslendirdi. Programda ünlü sanatçı Mustafa Keser ve 82 yaşındaki Konyalı sevilen sanatçı Rıza Konyalı ile beraber Ramazan Koyuncu, Ali Demirhan, Emine Ata, İsmail Kalkancı, Zekeriya Civelek, Nilgün Kızılcı, Ali Çakar, Erol Köker, Nazlı Öksüz ve Bekir Ünlüataer sahne aldı. İzleyicilerden büyük ilgi gören programda sanatçılar adına söz alan Konyalı sanatçı Rıza Konyalı, Konya türkülerini okumanın çok zor olduğunu belirterek, sanatçıları tebrik etti. Konyalı, program sebebiyle de Büyükşehir Belediyesi’ne ve TRT’ye teşekkürlerini iletti. TRT Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Recep Şahin, Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yapmaktan memnun olduklarını belirterek, işbirliği sebebiyle Başkan Tahir Akyürek’e teşekkürlerini iletti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Selçuklu başkenti, kadim bir şehir olan Konya’ya kültür ve sanatta da başkent olmanın yakışacağını belirterek, türkü albümünün bu konudaki kilometre taşlarından biri olacağını ifade etti. Albümün hayata geçirilmesinde özveri ile çalışan herkese teşekkür eden Başkan Akyürek, sanatçılara çeşitli hediyeler ve çiçek takdim etti. Konya Valisi Muammer Erol ise, düzenlenen programın Konya’ya geldiğinden beri yaşadığı en coşkulu gecelerden biri olduğunu vurgulayarak, bu önemli çalışmada özveri ile çalışanleri tebrik etti. Program, tüm sanatçıların sahneye gelerek hep beraber Konyalım türküsünü seslendirmesi ile sona erdi. İL İL TÜRKÜLERİMİZ – KONYA ALBÜMÜ 3 CD’de toplanan albümde Konya’nın yerel sanatçıları, Türkiye genelinde ün yapmış ses ve söz sanatçıları ile TRT sanatçılarının derleyip seslendirdiği Konya yöresine ait 36 farklı türkü yer alıyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Son Durak ve Tavusbaba bölgesini yeniden cazibe merkezi haline getirecek çevre düzenleme projesi için yıkım çalışmalarını başlattı. Başkan Akyürek, Meram Çayı ve Tavusbaba Camii ile bütünleşen güzel bir projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,...
52 - MERAM DEVLET HASTANESİ PAZAR OTOBÜS TARİFESİ Konya Büyükşehir belediyesi PAZAR Otobüs tarifesi, hareket saatleri ve güzergah bilgileri